Änglarna

Idag när jag stod och klippte på jobbet så började helt plötsligt en hel arme på radion sjunga ut "snart skiner poseidon", en hel publik som sjunger för deras favoritlag, underbart! Jag fick rysningar i hela kroppen!

Hade det gått att lägga in klipp via iphonen så hade jag lagt upp ett på en blåvit publik som sjunger låten men istället blir det såhär,

Joel alme - snart skiner poseidon

Njut!


Marie & Per <3

Gick i min egen lilla värld på jobbet och lyssnade på radion, när jag plötsligt började hoppa utav glädje. Roxette ska till Peace & Love! Faaan, vad grymt.
Men nu börjar det nästan bli för många bra band som ska dit. Haha, om man nu får säga så? Känner just nu att jag vill se ALLT, vill ju inte missa någon favorit när jag verkligen har chansen att se deras spelning. .. Ska be för att de inte lägger mina måste se-band på samma tider så att de krockar.

Men Wow, Roxette. Känns som att den här har potential att bli årets lycko-gråt-låt. Kommer att bryta ihop rätt gött när det så välbekanta, plingande introt hörs över publiken. Extas!

Roxette - Listen To Your Heart



//Kickan

I'll Be There For You

Spinninginstruktören som är på onsdagar har alltid ett nytt pass med ett nytt tema. Denna gången var temat "Friendship", en av låtarna var I'll be there for you - The Rembrandts. För serien F.R.I.E.N.D.S såklart, vilket är en serie som jag fullkommligt avgudar. Så därför blir detta dagens låt.



// Jossan

Zombie!

Hörde igår på radion om en sjuk Zombie liknande attack i Miami. För att göra en lång historia kort: Det var en man som åt på en annans mans ansikte (medan han levde) och vägrade sluta, trots att poliserna sköt honom flera gånger. Ursch!
Men det där måste ha fastnat någonstans i mitt huvud, för inatt drömde jag om Zombies. Att vi fick en Zombie-epidemi. Haha, så nu ser jag Zombies överallt. Inte okej. Därför tycker jag att den här låten är klockren för idag. Kanske en utav världens mest häftigaste låtar, ryser starkt så fort introt drar igång!

Och som vanligt när det gäller låtar som ligger mig varmt om hjärtat, så kan jag inte riktigt låta bli att lägga upp live-versionen. Så här kommer ett klipp ifrån den magiska spelningen i Paris -99. Önskar att jag fått vara där bara..

Cranberries - Zombie



//Kickan

Song of the day May 29th

Just another great song.



// Jossan

I could hold you forever

"When you came to me, with you bad dreams and your fears..." 
Meningen som får mitt hjärta att stanna för en liten stund av ett förunderligt lugn. En mysig helt underbart fantastisk låt som jag verkligen älskar, den får mig att tänka tillbaka, minnas och sakna, allt på en gång. Vill inte sluta lyssna på börjar av låten, för det är det bästa, det är då man sugs in i den på ett sätt som jag inte kan beskriva med ord, så mycket känslor som jag inte vet hur jag ska förklara, helt underbart.
Denna låten betyder mycket för mig och jag tror aldrig jag kan tröttna på den. 

Ray LaMontagne - Hold you in my arms 




/Alex

I'm gonna fight 'em all.

Min hjärna är helt uppsnurrad. Det är lite stört, men det finns alltid någon låt som snurrar där uppe. Vare sig jag jobbar, tränar eller är mitt uppe i en konversation, så finns det alltid en låt som bakgrundsljud till tankarna. Haha, idag var det fruktansvärt irriterande, eftersom samma låt har snurrat i princip hela dagen. Introt till Seven Nation Army har gått på repeat ända sen jag vaknade. Och grejen var att jag inte kunde komma på hur den började. Texten alltså. Envis som jag är så försökte jag locka fram den första versen genom att memorera introt om och om igen.. Fan, så irriterande.
Haha, så det första jag gjorde idag när jag kom hem var så klart att spela upp låten. Satt ivrigt och väntade på Jack Whites första ord. Och, jaaa! Gissa om det var tillfredställande att höra början så som den skulle låta. "I'm gonna fight 'em all", haha, ska aldrig glömma det igen!
Tänkte lyssna sönder den nu bara för det..

White Stripes - Seven Nation Army



//Kickan

We will, we will

Jag kom precis hem från Simone, vi kollade på "A knights tale" och i början av filmen spelar dem We Will Rock You. En av världens bästa låtar tycker jag, en riktig klassiker. Därför får den bli dagens låt.



// Jossan

Underbart.

Fantastisk låt med fantastiska Taylor Momsen. Det är min motivering för dagens låt.




//Kickan

Hemma börjar nästa dag

Allmänt tråkig dag med moln och blåst, och dessutom har man varit sjuk. Lyssnat på musik dock. Jag vet inte va jag ska skriva idag så jag fattar mig kort, lyssnat igenom Markus krunegård idag och det får bli en av hans låtar för dagen!

Markus krunegård - hemma börjar nästa dag


Lord I see red

Dagens låt för mig blir från ett band som jag hittade igår faktiskt. Go röst och go musik :).
Gillar denna låten starkt, We Are Augustines - Juarez.




WOOP WOOP, jag hann med dagens låt med en minuts marginal :). Remember, I'm six hours after you.

Dearly beloved

Får be om ursäkt för riktigt dåligt uppdaterande i helgen, har vart fullt ös så har helt enkelt inte hunnit med!
Helgen har bjudit på massa sol, stek, en hel del sommersbry och galen fest! Älskar sommarvanor! Älskar att sitta vid vattnet en varm sommarkväll med underbara människor, det är då man verkligen kan njuta av livet!
Under helgen har jag också hört en ny låt, ny för mina öron iallafall! Och just nu spelas den på repeat och jag blir bara mer och mer fäst vid den, går runt och sjunger på den hela tiden! Så det blir låten för dagen.

Chris Brown - don't wake me up


Gesslestämma ;)

Var på Majfest igår där bandet spelade Gyllene Tider covers. De var rätt så grymma faktiskt. Så här kommer en låt ifrån igår, sommarvibbar!

Gyllene Tider - Ljudet Av Ett Annat Hjärta



//Kickan

home is wherever i'm with you

DARN! Vilka dåliga blogg kompanjoner jag har!
Jaja, i alla fall. Igår kväll var jag på bio tillsammans med Jule. Vi såg What to expect, when you're expecting. Denna låten var då bl.a med i filmen. Och ja, vad finns det att säga om den egentligen? Inte så mycker mer än att den är fullkommligt underbar. Jag tröttnar aldrig.



// Jossan

New York, I love you.

Denna låten får mig att tänka på New York, bästa New York som ligger mig så varmt om hjärtat. Staden som jag älskar, min favoritstad. Sitter för tillfället och tänker på när jag ska ta mig dit nästa gång, måste åka minst en gång till innan jag åker tillbaka till Sverige.

I don’t ever want to leave this town. Cause after all, this city never sleeps at night.

 

 



It's Time - Imagine Dragons

// Jossan

4 Non Blondes

Går ju som bekant omkring och lyssnar på radion hela arbetsdagarna. Varje fredag mellan 12:00 - 13:00 är det dags för programmet "Min Spellista". Där olika P3 prolfiler delar med sig utav sin musikhistoria. För ett tag sedan var det Timbuktu. Jag säger bara en sak, Jason verkar vara en superskön kille, men vi delar då fanimej inte samma musiksmak! Idag däremot studsade jag när dagens profil presenterade sig. Kankse världens roligaste människa, Emma Knyckare. Haha, hon är så jävla underbar. Det visade sig att hon hade fler talanger än att bara vara rolig och underbar. Hon har tydligen spelat i ett punkband, och hade dessutom bra musiksmak. Enligt mig i alla fall. Hon spelade bl.a 4 Non Blondes stora hit, "What's Up?". Blev överlycklig och sjöng med så att det dånade över hela bygget. Så därför blir det dagens låt.
Trots Linda Perrys goa rysnigsframkallande röst, så kan jag inte riktigt hålla mig för att lägga upp det här live-klippet. En cover istället för orginalet, jag vet, det känns lite fel. Men hon gör detta så j*vla bra helt enkelt! Får alltid lyckotårar när jag ser på detta, önskar bara att jag också var där i magin.
Lyssna på publiken och njut..

P!nk - What's Up





//Kickan

Bush - Glycerine

Jag fullkomligt älskar denna låten, har gjort det ända sedan första gången jag hörde den. Tycker den är helt underbar. För ca en månad sedan var jag på konsert, Nickelback. Bush var då ett av förbanden, vilket jag först inte visste då vi bokade biljetter samma dag (!). Så gissa om jag blev lycklig när jag insåg att dem faktsikt var ett av förbanden. Jag kan lova er att det var rysningar längs hela ryggraden när denna låten spelades. Lägger upp mitt live klipp också. :)





// Jossan

Släpp allt och känn hur det lättar!

Vet inte vad jag ska skriva idag, för det här med vädret börjar ju bli lite uttjötat, MEN det är fortfarande strålande sol!
Och i och med det så kan man inte få annat än sommarfeeling, och det påverkar ju verkligen va man sätter på för musik! Och därför blir låten för denna dagen en svensk sommrig låt, där ena gruppmedlemen faktis kommer härifrån, vilket är väldigt kul!




RMK & Toppen - Gå mot rött





Acoustic :D

Älskar bandet. Älskar låten. Hamnar nästan i trans när jag lyssnar på den acoustiska versionen. Dessutom plockade jag fram gitarren och har spelat med i snart en timme nu, haha. Så det är ingen tvekan om att detta får bli låten för idag.

The Pretty Reckless - Make Me Wanna Die (Acoustic live)




//Kickan

It's a beautiful day!

Så saligt sjuka dagar det varit och som dessutom väntar till helgen, 25 grader minst och helt underbart, så dagen till ära blir det en gammal grym låt som passar minst sagt in på dagen!

U2 - Beautiful day

Ps. Är det någon vänlig själ som skulle vilja tala om hur man gör för att få in youtube klipp via blogg.se appen?uppdaterar från min iPhone och det blir tråkigt utan ett klipp. Tack på förhand!
Ds.


The Nearly Deads

Har hittat ett nytt band som jag fastnat för, eller nytt för mig i alla fall. Tycker att de påminner lite om Paramore..?

The Nearly Deads - Never Look Back



Haha, om jag hade fått göra en video till min låt hade den nog sett ut ungefär så här, älskart!

//Kickan

DAGENS LÅT - DANSA PAUSA

När både Alex och Kickan skrev om sommarkänslor igår fick jag en sjuk längtan efter sommar på västkusten. Finnns nog inget bättre faktiskt. Jag är otroligt glad att jag i alla fall kommer få ha halva sommaren hemma, macri, afterbeach, grilla, utekvällar, bad, sol, familj, vänner allt helt enkelt. I alla fall, denna låten är säkert jätte uttjatad för er hemma i Sverige, men inte här. I alla fall inte för mig haha, det är ju inte direkt så att den spelas överallt. Denna låten ger mig massa sommarkänslor, så jag drömmer mig bort till sverige för en stund.





// Jossan

För jag vill bara känna på din kropp kropp hela natten

Underbara väder! Sitter nu på min altan i solen och bara njuter, galet härlig dag! Har dock jobbat inne hela dagen men det var skönt att få njuta av vädret litegrann. Nu när sommarvärmen börjar komma kan man inte annat än att längta tills sommaren verkligen drar igång, när man kan sitta med goa kompisar och dricka, lyssna på musik någonstans på en klippa eller båt i Grebbestad och sen köra en sån där riktigt galen sommar-utgång, såå härligt! Och nu är det faktis inte alls långt kvar tills bästa Josefin kommer hem, tror vi inviger din svergie-sommar med lite macri häng, va sägs som det?
Och om inte annat så kan man inte låta bli att lyssna på glada sommar låtar som får en att längta ännu mer!
Denna låt blir dagens låt, den hörs ju lite här och var nu men jag tycker den är skön, sommrig som tusan!



/Alexandra

Kids

Hörde den här gamla favoriten på radion idag. Dessutom får jag sommarfeeling varje gång jag hör introt till den här, så det passar väl ganska bra. Känns ju som att sommaren är här!

MGMT -Kids



//Kickan

Possum Kingdom

Idag känner jag noll inspiration till allt. Så dagens låt blir bara en bra låt helt enkelt, ingen bakgrund, inget jag hört på radion idag, ingen låt som påminner mig om något. Bara en bra låt.

Possum Kingdom - The Wildhearts



// Jossan

The cure

The cure, sjukt grymt band som gör grym musik, lite djupare och softare.
Så värt att lyssna igenom deras musik. alla känner ju till "friday i'm in love", den är ju galet bra. Iaf, ett väldigt bra och erfaret band som gör bra musik!

Måste vara rekord för mig, två inlägg inom en timma! Yeah!


Kärlek

Åh va jag älskar att vara kär, världens underbaraste känsla! Dagens låt blir en gammal sommardänga, förr förra årets sommarhit, som bara får mig att tänka på en enda person, min Nicke studsande på dansgolvet och viftade upp och ner med händerna, det där speciella Nicke-movet! Och denna låten spelade han hela sommaren när vi träffades. Därför blir det dagens låt, egentligen väldigt komiskt, låten får mig att le och tänka på just det movet.

Enrique iglesias - i like it

/ Alexandra


My Therapy.

Det här en en låt som jag alltid har lyssnat på när jag varit arg eller frustrerad, vilket passar min sinnesstämning just nu. En gammal låt ifrån P!nks tredje album, Try This 2003. Musik behövs till allt, vilket humör man än är på, och det här är terapi. Tack Alecia, för att du än en gång gör mig lite mer hel.

Bjuder förståss på live-versionen. Ni som inte har lust att lyssna igenom hela, spola fram till Mylious underbara trumsolo, 2:45. Det får bara inte missas.



//Kickan

BILLIE JOE ARMSTRONG <3

Dagens låt blir en låt från ett av mina absoluta favoritband, Green Day. Idag spelade dem denna låten på radion, jag tänkte då genast att detta skulle bli en bra dagens låt haha.



// Jossan

Swedish House Maffia

Här hos mig i DC är det fortfarande den 20 maj och dagens låt för mig blir
GREYHOUND - SWEDISH HOUSE MAFFIA
Har gått runt och lyssnat på den låten mer eller mindre hela dagen, känns grymt att svenskar kan göra så bra musik. Så när man går runt på gatorna här med svensk musik i öronen är det inte annat än att man känner sig lite stolt :).


The Vow

Egentligen borde det bli dubbel dagens låt idag, för att jag är så dålig på att hinna med.
Men vi börjar med en, jag har precis sett klart på The vow, det var en romantisk verklighets baserad film och jag tyckte den var jätte bra, lite tårögd får man väl säga att man blev då och då. men jag älskar sådana här filmer, det är så bra!
Dagens låt kommer från filmen, en grym låt av ett grymt band!

The Cure - Pictures of you



This place about to blow!

Ledsen för dålig uppdatering, men gårdagen var sjukt streesig. Jag hade i och för sig kunnat lägga upp ett fylleinlägg igår när jag kom hem men, nej.
Väljer en förfestlåt ifrån igår. Den är ett par år gammal nu, men funkar alltid grymt bra. Den här tjejen vet precis hur man gör taggade utgångslåtar.

KE$HA - Blow



//Kickan

DAGENS LÅT - GRIDIRON FIGHT

Blir alltid så galet taggad av denna låten. Taggad på allt typ haha.



//Jossan

Payphone

Fredag, underbara Fredag!
Efter en riktig hektisk dag på Frisör Rolf's Salong och lite snabb shopping på Torp så är jag äntligen hemma och ska nu käka pizza med familjen och Nicke, lite musik är på och mys faktorn är hög!
Ikväll blir dagens låt en låt som jag har hört på radion och som bara fastnat, tycker den är grymt skön!

Maroon 5 - Payphone



Rys-röst.

Efter att ha kollat ett par avsnitt utav Grey's Anatomy går jag omkring med Brandi Carlile på hjärnan. Ryser varje gång hon tar i så där, har aldrig och kommer nog aldrig att tröttna på den här underbara låten. Brukar lyssna på "The Story" varje morgon innan jobbet, en bra låt att börja dagen med.

Brandi Calile - The Story



//Kickan

Watching You Watch him

Dagens låt blir en bara en bra och go låt vid namn Watching You Watch Him - Eric Hutchinson.



// Jossan

METALLICA

Kan vara ett av de grymmaste liveklippen någonsin, tycker ni inte det?



// Jossan

Gamla Spiderman-vibbar

Slog på radion förut och fick höra den här gamla superhjälte-hiten. Fick en flashback eftersom jag lyssnade som f*n på den när den kom ut. Grym då. Grym nu.
Ana Johnson - We Are




//Kickan

Marknadsdans forever

Just nu sitter jag på marknadsdansen med Sara och har det riktigt bra! Kom på att jag får ju inte glömma dagens låt som häromdagen! Så jag fattar mig kort :) dagens låt blir, (det är ju trots allt fest)

Mange makers - Drick den

Och njut! :)


YOU WONT STOP ME

Dagens låt kommer vara en låt som har betytt och betyder otroligt mycket för mig. Christina Aguilera - Fighter.
När jag var yngre så var Christina Aguilera en av mina absoluta favoritartister. Just denna låten betyder så mycket för mig för att alltid när jag är nervös för något så "måste" jag lyssna på den innan, annars kommer det gå dåligt. Jag vet inte riktigt hur det här påhittet började. Men inför varje hopptävling, fotbollsmatch och pingistävling så var jag tvungen att lyssna på den. I hörlurar och blunda, lixom stänga ute resten av världen. Ingen får avbryta mig, då måste jag börja om. Jag måste höra hela låten, annars hjälper det inte. Detta utökades sedan även till att jag började lyssna på den hela tiden då det var något jag var nervös för. Jag är en väldigt blyg person och hatar att stå inför en grupp människor och prata, innan något sådant är ett typiskt tillfälle som jag måste lyssna på låten. Inte för att det hjälper haha, men det känns bättre. När dem sjuger "you wont stop me", så försöker jag se bilder i huvudet på hur situationen kommer se ut, på en hästtväling t.ex så tänker jag mig hur jag ska rida osv. Typ planerar den nervösa delen i huvudet och tänker att inget kommer stoppa mig. När jag satt på bussen från aupair-skolan till att få träffa min värdfamilj här i DC första gången var jag något  fruktansvärt nervös, visste nästan inte vart jag skulle ta vägen och ingen svensk hade jag att prata med på bussen heller. Då lyssnade jag i alla fall såklart på låten precis innan det var dags för mig att gå av. Jag höjde till max, höll för öronen för att komma ännu längre bort från omvärlden och satt jag verkligen och knep ihop mina ögon det hårdaste jag kunde. När låten tog slut och jag var klar med min lilla ritual så frågde en tysk (numera en väldigt nära kompis) mig om jag var okej. Jag svarade ja och föreställde mig sedan mig själv sitta där, hållandes för öronen med stängda ögon och spänd kropp. Jag förstår varför hon frågade om jag var okej, haha. Jag tror nog  faktiskt att jag kommer lyssna på denna låten hela livet inför saker jag är nervös för. Det är ju jätte töntig att tro att det ska bli lättare pga en låt, men så är det helt enkelt :). Men för en person som mig som är nervös och osäker för allt, så är det skönt att "intala mig själv" att detta hjälper mig.



// Jossan

Drömmer om petroleum och kristaller

Idag är en sån trist dag när regnet bara öser ner, det är mörkt, grått och bara allmänt tråkigt. Idag har jag saknat min mormor lite mer än vanligt, och jag vill tacka henne, för hon får mig alltid att hitta ny bra musik, iallafall ny för mina öron! Och det är just sånna här dagar man vill upptäcka "ny" musik för man kan sitta i flera timmar och bara lyssna och ta in och det är så underbart! Har hunnit med att lyssna igenom Kent's senaste skiva "Jag är inte rädd för mörkret" och det finns väl bara en sak jag kan säga, brilliantisk. Det är verkligen en konst att göra musik som dom. Dagens låt kommer från den skivan och jag tycker det passar in på denna dagen, texten är djup och melodin sätter sig helt enkelt.

Kent - Petroleum




/Alex

Fina killar :)

Fortsätter på P&L-spåret och väljer att spela en låt med ett utav mina favoritband, som jag faktiskt ska få se för första gången. Grymt taggad på det. Dessutom har jag den här låten som ringsignal till mobilen, så jag kan inte låta bli att rycka till lite så fort de första tonerna spelas, haha.

En hemsk, men mäktig och framförallt viktig låt.

Rise Against - Make It Stop (September's Children)



//Kickan

Awesome

Måste bara börja att tacka för ett underbart fint inlägg ifrån Jossan. Jag håller med varteda ord. Jaa, det var helt jävla fantastiskt i Borlänge förra året. Och jaa, det suger verkligen att Jossan kommer att vara på fel sida utav jordklotet denna gången. Men som sagt, 2013 kommer bli epic!!
Men för min del så blir det förhoppningsvis en grym upplevelse i år också. Det är fantastiska band bokade och biljetterna håller på att ta slut. Det känns bra. Självklart kommer jag att filma och fota så mycket som kamerabatteriet tillåter, så att jag kan dela med mig utav alla fina musikögonblick. Tänk om man kunde få vara med om en sån där magisk spelning igen, som Journey bjöd på förra året med sina dunderhits Don't Stop Believin' & Any Way You Want It. Får faktiskt lite fjärilar i magen redan nu när jag tänker på att jag om drygt en månad kommer att stå och gråta till Hoffmeastros Highwayman, kan riktigt höra publikens skrik/sång. Så kanske får jag ett sånt där ögonblick igen..? Men förutom Hoffmaestro, så finns det en hel radda med stora band och artister som kommer dit. Bara för att nämna några:

- Rihanna
- Skrillex
- Rise Against
- Simple Plan
- Bloc Party
- Hardcore Superstar
- The Subways
- Billy Idol
- Dropkick Murphys
- Tove Styrke
- Kent
- Regina Spektor
- Maria Mena
- Clutch
- Timbuktu
För en komplett lista, kolla in P&L hemsida! Här:
http://www.peaceandlove.se/festival/artister/

Det där var bara några som jag skulle kunna tänka mig att se. Men på hemsidan så finns det en hel del fler artister i alla genrer. Så för er som blir sugna på att dra dit men inte bokat än, gör det, för biljetterna är på väg att ta slut!

De artister som främst kommer att vara i fokus för mig är Rihanna, Rise Against, Simple Plan, Hardcore Superstar, Dropkick Murphys, Skrillex, Hoffmaestro eventuellt Bloc Party, Billy Idol och The Subways.. Antagligen Kent också, eftersom de andra i gänget kommer vilja se dem, haha. Så ifrån dessa spelningar blir det förhoppningsvis en hel del bilder.
Haha, inser nu när jag läser alla band jag skrivit ner, att det säkert inte kommer att bli så många man ser ändå. Men de som ska ses, ska ta varas på i alla fall!

Även jag vill bjuda på härliga bildminnen ifrån P&L 2011.













//Kickan











Longest Night - Howie Day

Jag är en liten Vampire Diaries nörd, är fullkomligt såld på den serien. Har dock börjat titta här i USA, så jag är bara i mitten på andra säsongen. Idag var denna låten med i ett avsnitt och jag fastnade för den. Så däför blir detta dagens låt.



// Jossan

PEACE AND LOVE 2011

P&L 2011 är bland det bästa jag någonsin gjort. Fast det är klart, blandar man galet bra musik med fruktansvärt härliga människor så kan det ju inte bli något annat än otroligt grymt. Jag var där tillsammans med Kickan och Charlotte. Och det är lite tack vare P&L som jag och Kickan har blivit så bra vänner, vi har umgåts med samma folk länge men aldrig vi två lixom. Men efter P&L så var det kört, damn vad jag gillar den bruden! Vi hade även massa trevliga örebroare runt omkring oss som gjorde veckan totalt oförglömlig. Shit, det går knappt att föreställa sig hur himla bra vi hade det. Att få se Don't stop belivin' live var obeskrivligt. Vi stod där, höll om varandra, gungade i takt till musiken och med tårar i ögonen sjöng vi med till denna fantastiska låt. Det var även massa, massa, massa annat som var sjukt bra såklart. Men Don't stop belivin' är den första låten somkommer upp när jag tänker på veckan.
Iår då? Nej, iår blir det inget P&L för mig. Då jag befinner mig på andra sidan jordklotet vilket känns förjävligt rent ut sagt. Fast 2013, dåå kommer det bli epiccc! haha längtar! Men ni har tur, Kickan ska dit :D. Så det kommer alldeles säkert komma ett par härliga inlägg därifrån ;). Delar med mig med lite bilder från förra årets festival.







// Jossan

Luften bor i mina steg

Underbara Håkan Hellström, du får min värld att skina vilket väder det än är.

Älskar känslan man får när man sätter i lurarna och H sjunger ut, jag blir glad, så glad att fjärilarna flyger runt i magen. Det får mig att tänka tillbaka på en underbar konsert i sommarens varma dagar, helt overkligt härligt!
Dagens låt får mig att tänka på en konsert på Liseberg för ett par år sedan, jag och 25 000 andra fanatiker som sjunger våra halsar hesa, man står där en i mängden, alla älskar samma sak och vill se och höra exakt samma sak.
Så många människor men bara en och samma sak i tankarna, och alla kan det, alla kan vartenda ord i låtarna och sjunger ut alltihop tillsammans, en enda massiv kör. Den absolut bästa känslan i världen, nästan som att bli kär på nytt varje ny konsert. Kommer aldrig tröttna på denna förunderligt fantastiska mannen!
Denna låten är helt galet go, passar bra nu när det börja närma sig sommaren och alla dens bravader!

Attention please, this is the song of the day!

Håkan Hellström - En midsommarnattsdröm





// Alexandra

Live <3

Idag har jag gått med mitt älskade headset på jobbet, för att slippa allt oljud runt omkring och försvinna in i min egen lilla värld. Gick runt och lyssnade på live inspelade låtar hela förmiddagen. Det är verkligen något magiskt med live musik. När man äntligen får både se och höra sina idoler stå och spela de där låtarna man kan så väl. De som gått på repeat på rummet sedan högstadiet, men som nu finns bara några meter bort och rockar loss på riktigt. Visst, det kan vara fantastiskt med festivalkonserter också. Men det är en speciell känsla att stå där framför scenen tillsammans med 30 000 andra som man vet är där utav samma anledning. 30 000 andra som är precis lika mycket nörd som en själv. Höra ljudet utav en skrikande publik som bara behöver höra första tonen för att fatta vilken låt det handlar om. Den känslan är magisk, och det går nog inte riktigt att ta in förrän man varit där..

My Chemical Romance - I'm Not Okay (I Promise). Reading 2011




//Kickan

Song of the day

Dagens låt för mig idag kommer bli en riktig gammal godig, Livin' on a prayer - Bon Jovi. Just för att när jag är ute och springer så är detta en av mina favoritlåtar att lyssna på av någon anledning. T.ex när han sjunger "we gotta hold on to what we got" då tänker jag "I gotta hold on to what I got", med det tänker jag då att jag måste fortsätta hålla tempot och inte sakta ner osv haha.



// Jossan

Time to get crazy

Inte likt mig att fastna för radiohits på P3 direkt. Men när det gäller partyhits så måste jag säga att det finns en del gott att gräva i. Just nu verkar det spruta ut galna dance, house och remixer utav alla sorter, i hopp om att få bli sommarplågan 2012. Det finns redan några självklara som redan toppat listorna och som definitivt är på väg att bli sommarplågor. Dansa Pausa och Ai Se Eu Te Pego t.ex. Men jag hoppas på att få kunna dansa till den här också på uteställena i sommar. Låten handlar om att bryta mönstret i vardagen och bara släppa loss och få vara lite galen. Och precis så ska det kännas när man är där på dansgolvet, att nu får jag faktiskt vara galen!
Kommer att få höra bandet på Peace & Love i alla fall. Då ska det dansas, det är ett som är säkert!
Lite extra kul när det är ett Svenskt band som ger ut låtar utav den här kalibern, tack för det.

Dada Life - Kick Out The Epic Motherf**ker


RIGHT IN

Då är jag tillbaka från en fantastisk helg i New York. Jag blir mer och mer förälskad i den staden för varje gång jag är där. Jag försökte tänka ut en låt som skulle påminna mig om helgen och det blev då Skrillex - Right in. Just för att dem spelar den överallt, på uteställen, affärer osv. Hörde den nog minst 5 ggr under helgen. Dessutom är den ju en grym partylåt!



// Jossan

Better late than never.

Dagens låt kommer här, världens bästa låt dessutom! Den här låten har varit med mig länge nu och den har något magiskt som gör att jag känner mig lugn.

The replacement - here comes a regular


Put on repeat.

Har hittat en ny artist som jag bara älskar. Han har fångat en egen stil med en slags acoustic hiphop med små gitarr-riff. Svårt att förklara, han har en egen stil helt enkelt. Om man lyssnar på den här låten så att den sätter sig så blir den helt underbar. Även en fantastisk låt att spela på gitarr, enkla ackord med sköna små riff!
Jag har låtit den här låten snurra om och om igen, tycker ni borde testa att göra detsamma.

Ko Kapches - Moving Mountains


All focus on this!

Har varit och kollat på kampsportstävling idag, sett på broshan. Satt då och mindes tillbaks på den tiden jag tränade som mest och tävlade för fullt. Mindes den den nervösa men ändå härliga känslan man får innan man ska upp och fightas. Då fanns det en låt som jag brukade lyssnade på en stund innan, som fick mig att tagga till, gå in i min lilla bubbla och bara fokusera.
Dessutom har det varit Göteborgsvarvet idag, så det passar bra med en tävlingslåt!

Eminem - Lose Yourself


The lucky girl

Alexandra Östh det är hon som är jag! Jag tänker börja med att säga att jag är helt oerfaren när det gäller detta, men jag tycker det ska bli riktigt roligt! :)

Igår var jag på hard rock och käka och därefter blev det bio, "The lucky one". Filmen var riktigt bra, helt underbar, verkligen en film alla borde se! Typisk tjejfilm med massa romantik, drama och en het Zac (som också gått och blivit man!) i bara kallsingarna, så ja, jag tog med mig pojkvännen och tråkade ut honom lite med all romantik! ;). Efteråt åkte jag från göteborg kärare än nånsin med ett stort leende på läpparna, så dagens låt blir en låt som jag fastnade lite för och som gör mig lite extra kär och glad, självklart en låt från filmen!
Enjoy!



And once again I'm in love

Egentligen borde jag också skriva en presentation. Men har knappt tid med detta inlägget! Fast kände att jag ändå måste göra ett första lixom haha. Ikväll ska jag till en livebar, vilket ska bli kul och som jag säkert kommer berätta mer om efter helgen. Och sedan åker jag till New York imorgon, så jag kommer inte direkt börja med en super bra uppdatering haha. Jag hoppas i alla fall att det kommer finnas wifi någonstans, så att det blir lite uppdaterat från min sida ändå.

Till saken då. Dagens låt. Denna låten hörde jag första gången för bara några dagar sedan och jag fastnade direkt. Kan helt enklet inte sluta lyssna på den och pga denna simpla anledning så får den bli min första dagens låt!




I'm Not Dead

Detta är mitt första inlägg i dagens låt.  Det allra första, då vill man verkligen lägga fram något bra. En riktig dänga, en sån där STOR låt, den bästa. Så jag tänkte, vilken är världens bästa låt? Jag får välja vilken jag vill som ska få representera mitt första inlägg så, vilken är världens bästa låt egentligen? Jag försökte bläddra i mitt inre register utav favorit band och artister. Men det går förstås inte att välja EN, bara en. Vill slänga ut allt på en gång.

Men så slog det mig, vilket enkelt val det egentligen var. För det finns en låt som funnits med sedan allra första gången jag hörde den, våren 2006. Det är underbart när man tänker efter, att den här låten har spelats i bilen, i lurarna, på mitt rum. Överallt! Och ändå har den aldrig fått mig att tröttna. Jag har varit tvungen att lyssna på den så fort jag känt mig ”extrem”. Och med det menar jag en känsla, fast extremt starkt. Vare sig jag har varit, till hundraprocent Glad, Arg, Ledsen, Taggad, Nervös. Ni fattar. Den har liksom alltid varit där, som en trygghetskänsla fast i ljud. Så, jag frågade mig igen. Är detta världens bästa låt nu då? Nej, absolut inte. Men den betyder allt, i min värld.

Här kommer den i alla fall, P!nk – I’m Not Dead.



Start!

Tjenare!

Det är jag som är Kickan, eller bild nummer två. Mina inlägg kommer att handla om allt mellan himmel och jord, MEN som förstås har med musik att göra. Vi kommer ju också att ha ”dagens låt” här, där var och en väljer en speciell låt och kanske med en liten förklaring till varför. Jag kommer inte här och nu avslöja vilken särskild ”musikstil” som kommer att komma ur mina inlägg. Det kommer istället att handla om musik som jag associerar till, vilket kan bräddas en del. Men musiken som har funnits med mig i mitt liv följer väl en viss genre som ni kanske kommer att märka. Men tanken är i alla fall att det ska bjudas på guldklimpar ur musikens värld. Jag ska försöka göra mitt bästa för att lyckas med det, och ser fram emot att få dela med mig.

Men då kör vi!


RSS 2.0